Top 6 cele mai rare tipuri de miere

Dintotdeauna oamenii au apreciat lucrurile frumoase și scumpe, dar mai ales rare. Fie că este vorba despre mașini, case, obiecte de artă sau …miere. Cu siguranță, puțini dintre voi v-ați  întrebat care sunt cele mai rare tipuri de miere. Ne-am obișnuit să o savurăm fără ca să ne punem multe întrebări și aici vă înțeleg perfect.

Cu toate acestea este aproape imposibil să nu-ți fi stârnit curiozitatea ca să vrei să afli ceva inedit despre cele mai rar întâlnite tipuri de miere. Unele dintre ele sunt considerate rare din cauza rarității plantelor de pe care albinele culeg nectarul, altele sunt rare pentru că sunt greu de recoltat. În acest articol ne-am propus să-ți organizăm un tur virtual prin selecția noastră de mieri unice si rare.

Mierea Pitcairn
Mierea Pitcairn

Mierea Pitcairn este considerată cea mai rară și mai pură miere din lume. Pitcairn este o mică insulă vulcanică din Oceanul Pacific cu doar 48 de locuitori. Aici albinele beneficiază de un cadru ideal pentru obținerea mierii: climă perfectă și absență totală de poluare. Albinele și plantele de pe această insulă nu au fost niciodată expuse substanțelor chimice sau bolilor, astfel încât mierea multi-florală produsă aici are o puritate și o calitate excepțională.

Mierea de Mangrove
Mierea de Mangrove

Mierea de Mangrove este obținută din nectarul florilor de mangrove, care cresc în Martinica. Această miere marină cu nuanțe roșii aproape că dispăruse în urma distrugerilor provocate de ciclonul Dean în 2007. Ea este una dintre cele mai rare tipuri de miere din lume. Când o guști,  simți o explozie de arome dulci și sărate de iod și sare. Se simt cu adevărat cele două elemente: pământul și marea. Deși este o miere puțin cunoscută, totuși e apreciată de bucătarii din întreaga lume.

Floare de Rhododendron

Miere nebună, cunoscută și sub numele de miere roșie, este un halucinogen puternic, dar și un medicament tradițional pentru a trata aproape orice. Această miere își datorează proprietățile sale unice florilor de rododendron. Nectarul Rhododendron conține o neurotoxină naturală care, chiar și în cantități mici, provoacă senzație de amețeală și uneori halucinații. Ea este exorbitant de scumpă în China și în Nepal. Această miere este specială, deoarece este produsă de albinele himalayene (Apis dorsata laboriosa), fiind cele mai mari din lume cu puțin peste 3 cm lungime.

Baobab

Mierea de Baobab este pe gustul tuturor. Acest tip de miere este recoltată în regiunea Kayes din Mali, la granița cu Senegal. Dacă vei avea ocazia să ajungi în Africa, nu ezita să guști acest tip de miere delicios și foarte parfumat.

Floare de Eucalipt

Mierea de eucalipt este o miere care se obține mai mult în California, dar este produsă și în Spania. Originea Eucaliptului este Australia. Există mai mult de 500 de specii de eucalipt astăzi, iar florile lor au diverse culori: roz, roșu, alb și uneori galben. Datorită varietății mari de specii și de flori, culoarea mierii de eucalipt poate varia de la galben deschis cu nuanțe verzui, până la maro închis, în funcție de unde provine. Consistența sa cremoasă și mirosul pronunțat de lemn și ciuperci uscate sunt deosebite și demne de remarcat, precum și aroma puternic mentolată.

Miere de Manuka reprezintă un alt tip de miere rară. Manuka este un arbust din familia pomilor de ceai, care crește în mod sălbatic în Noua Zeelandă. Acest tip de miere are proprietăți antibacteriene și antiseptice. De asemenea, ea are proprietăți antiinflamatorii și vindecătoare, fiind deosebit de eficientă în tratarea arsurilor și ulcerelor.

Miere de Manuka

Acestea sunt doar câteva dintre tipurile de miere rare. Deși feblețea noastră față de tot ce e greu de obținut  este una de nepotolit, în esență contează să îți placă produsul. Conținutul este cel care trebuie să dea valoare mierii și să facă diferența. În acest sens, vă asigurăm că mai rar se găsește miere naturală la fel de bună ca cea de la Prisaca lui Traian. Produsele noastre sunt de o calitate de apreciat, iar cea mai bună și mai plăcută metodă  de a vă convinge este să le încercați.

Lasă un răspuns