4 rețete neobișnuite pe bază de miere

Crezi că mierea nu este altceva decât un îndulcitor pentru ceaiul de dimineață? Există zeci de utilizări pentru această substanță aurie și lipicioasă. Oamenii mănâncă miere de veacuri, o folosesc la coacere, la gătit, în remedii casnice și da, la băuturi. Filozofia noastră este simplă: totul devine mai bun (și mai dulce), dacă adăugăm o doză de miere.

Mulți oameni nici nu bănuiesc că mierea poate fi întrebuințată în sute de feluri. Voi rupe suspansul și voi descrie mai jos câteva dintre cele mai originale și mai inedite lucruri obținute din miere.

unt de miere
  • Unt de miere

Probabil, acesta este cel mai ușor lucru pe care îl poți face cu mierea. Untul de miere este servit în mod obișnuit cu alimente care conțin amidon, cum ar fi: pâinea, biscuiții, brioșele și clătitele.

Rețeta este atât de simplă încât aproape nu merită să fie numită rețetă. Bate patru părți de unt la temperatura camerei cu o parte de miere. Deoarece dulceața mierii poate fi foarte variabilă, joacă-te cu proporțiile pentru a găsi opțiunea perfectă pentru tine. Și pentru o aromă mai complexă, încearcă să adăugi un pic de extract de vanilie sau scorțișoară.

pâine evreiască
  • Challah – pâine evreiască

Legenda spune că îndulcitorul natural care ne place atât de mult a fost folosit de civilizațiile antice la îmbălsămarea morților pentru a avea o eternitate dulce. În zilele noastre, proprietățile conservante ale mierii ajută la menținerea prospețimii produselor de patiserie, așa că lasă mumiile în muzee și încearcă să coci pâine folosind mierea. Challah este o pâine tradițională evreiască împletită, servită de obicei la cina de Sabat.

Deși preferăm să folosim mierea în bucate, unele rețete necesită utilizarea zahărului. Dacă dorești să înlocuiești mierea cu zahărul, nu uita să reduci cantitatea de apă din rețetă, astfel încât aluatul să nu devină prea lipicios. În caz că vrei să obții o glazură care să ofere pâinii o acoperire exterioară dulce și rumenă, mixează câteva lingurițe de miere cu un gălbenuș de ou și unge cu o perie pâinea înainte de coacere.

sos cu miere
  • Dressing pentru sosuri și salate

Dressing-urile reprezintă mediu perfect în care mierea își expune la maximum calitățile sale gustative. Nu este un secret că mierea și carnea de porc se combină de minune. Ai nevoie de dovezi? Încearcă să periezi o cantitate sănătoasă de miere pe mușchiul de porc înainte de a-l introduce în cuptor. Succesul îți va fi garantat! De asemenea mierea este ingredientul cheie în multe sosuri de grătar făcute în condiții casnice.

Multe persoane adaugă câteva picături de miere și în sosurile pentru salate. Vei rămâne uimit de rezultat.  Dacă există o doză de miere în dressing, crește și probabilitatea ca odrasla ta să ceară o porție mai mare de salată.

Mied
  • Mied – vinul cu miere

Mied sau vinul cu miere este unul dintre cele mai vechi tipuri de băuturi alcoolice cunoscute de om și rămâne a fi la fel de apreciat și în zilele noastre. Poți găsi mied la majoritatea magazinelor de vinuri, dar dacă dorești cu adevărat să-ți impresionezi prietenii, încearcă să prepari singur câteva sticle.

Frumusețea procesului de obținere a acestei băuturi minunate constă în simplitatea sa. Tot de ce ai nevoie este miere, apă, drojdie de vin și o găleată în care va fermenta băutura. Cei care dispun de timp liber, pot găsi câteva tutoriale utile pe internet. Și nu uita că igienizarea este esențială. Toate recipientele folosite trebuie sterilizate înainte de utilizare.

Te întrebi ce gust are mied-ul? Are gust de vin cu aromă de miere. Aroma poate varia ca la orice bere sau vin, în funcție de modul în care este făcută băutura. De exemplu, pentru a-i oferi o nunță mai specială, poți adăuga condimente precum scorțișoară sau nucșoară.

Așadar, sper că te-am inspirat să pregătești ceva deosebit azi persoanei dragi. Ca să îți iasă bine, vei avea nevoie de miere naturală și proaspătă precum cea din Prisaca lui Traian. Secretul tuturor bucatelor reușite constă în calitatea ingredientelor. Iar acest lucru noi vi-l putem garanta.

Lasă un răspuns